De grootste collectie fiets regenkleding! Bekijk het gehele assortiment hier

Dry bag / Dry sack: Goedkoop alternatief voor fietstassen

dry bag

Wil jij dit voorjaar of deze zomer op fietsvakantie maar heb je geen budget om een hele nieuwe set met fietstassen (bijvoorbeeld fietstassen van het merk Vaude) aan te schaffen? Kijk dan ook eens naar de Dry bag of Dry sack als goedkoop en waterdicht alternatief.

Wat is een dry bag/ dry sack?

De Dry bag of Dry sack is de naam voor lichtgewicht en waterproof bagagezakken. Ze worden ook wel bagage-organizers genoemd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn verschillende merken die deze Drysack aanbieden, bijvoorbeeld Osprey. Dry sacks zijn ook verkrijgbaar in verschillende modellen, bijvoorbeeld lang en smal of kort en breed. Vaak sluit je deze zakken af door de bovenkant een stukje op te rollen en hem daarna af te sluiten met een clip. Er zijn ook drybags verkrijgbaar met een draagriem.

Dry bag of dry sack als vervanging voor de “traditionele fietstassen”

De dry bag of dry sack kan je gebruiken als vervanging voor de “traditionele fietstassen”. Je bespaart een hoop geld, de zakken zijn waterdicht en kunnen een flinke stortbui best aan. Het is wel een gepuzzel om de tassen goed aan de fiets te bevestigen. Met behulp van spanbanden kan je ze op elke plek op de fiets bevestigen. Meestal worden ze bevestigd aan het stuur of aan de zadelpen. Wanneer je goede spanbanden hebt kan je ze echter ook aan het frame bevestigen. Ook zou je een waterproof fanny pack kunnen dragen. Deze draag je om je heupen. Ideaal om waardevolle spullen zoals je mobiel, sleutels en een portemonnee in op te bergen.

Zo kan je de dry bag aan de fiets bevestigen

Je vindt op YouTube een aantal video’s met een uitleg hoe je dry bags aan de fiets kan bevestigen. Vaak heb je hiervoor spanbanden nodig. Het zou ideaal zijn als je spanbanden kan vinden met een “kliksysteem” zodat je ze nóg makkelijker kan bevestigen aan de fiets. Dit zie je ook in het onderstaande filmpje.

Bekijk de verschillende dry bags en dry sacks

Ook interessant
Veelgestelde vragen over bikepacking
Vijf vragen en antwoorden over bikepacking