Er zijn verschillende bekende merken die fietstassen verkopen van goede kwaliteit. Onder deze merken vallen bijvoorbeeld de merken Vaude en Ortlieb. In deze blog lichten wij het merk Vaude wat dieper uit. Zo kijken we naar de Vaude fietstassen die dit merk in de collectie heeft en uit welke producten het assortiment van Vaude nog meer uit bestaat.

Over het merk Vaude

Het merk Vaude staat bekend als buitensportleverancier. Het merk heeft zijn collectie onderverdeeld in drie verschillende productcategorieën: Mountain Sports, Bike Sports en Pack’s ’n Bags. Je kan hier terecht als bergbeklimmer, skiër, wandelaar, trekker, mountainbiker en als (race) fietser. Voor deze sporten vind je allerlei toebehoren. Ook vind je producten zoals buitensportkleding, schoenen, tenten, rugzakken, (fiets) tassen en slaapzakken. Vaude heeft ook een speciaal duurzaamheidslabel genaamd Green Shape. Producten van het merk Vaude zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Zo vind je Vaude producten onder andere bij Bol.com en Bever.

Vaude fietstassen

Er zijn verschillende Vaude fietstassen verkrijgbaar. Zowel voor fietsvakanties als voor bikepacking trips. Er zijn tassen verkrijgbaar die je op maar liefst 6 verschillende plekken kan bevestigen. Hieronder zie je op de afbeelding op welke plekken je de tassen kan bevestigen en hoe deze tassen worden genoemd.

  1. Stuurtassen
  2. Frametassen
  3. Zadeltassen
  4. Bagagagedrager tas
  5. Voorwieltassen
  6. Achterwieltassen

Deze fietstassen zijn ook nog in verschillende modellen verkrijgbaar. Veel van de fietstassen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bijvoorbeeld in zwart, blauw, rood, oranje, groen maar ook knalgeel! Van hetzelfde merk vind je ook een tas waar je jouw fiets in kan opbergen (bijvoorbeeld wanneer je jouw fiets wilt vervoeren in het vliegtuig).

Vaude Aqua fietstassen

Eén van de bekendere fietstassen is de Vaude Aqua. Dit model is verkrijgbaar als voorwieltas en achterwieltas. De Aqua Plus heeft daarnaast aan de buitenkant een extra vak om spullen in op te kunnen bergen. Deze fietstas is gemaakt van PVC-vrij canvasmateriaal (klimaatneutraal in Duitsland geproduceerd). Verder is deze fietstas waterdicht gelast. Door de wikkelsluiting is de tas in grootte verstelbaar.